RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Були суцільні ями – стала ідеальна дорога: програма Зеленського змінила одну з гірших доріг Львівщини

На Львівщині отримала нове покриття дорога Городок — Повітно, що є ділянкою траси Т-14-25 Миколаїв — Городок — Жовква — Кам’янка-Бузька — Бібрка. Дорога є об’єктом програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" та її підпроєкту "Велике транзитне кільце навколо Львова".

На фото, які Укравтодор оприлюднив у Facebook, видно, наскільки змінилася дорога.

"Суцільно вкритий вибоїнами автошлях перетворили на трасу з ідеальним покриттям", - зазначають в агентстві.

Дорожники розширили проїзну частину, зрізали старий шар покриття, уклали новенький дорожній одяг, укріпили основу із щебенево-піщаної суміші з цементом та уклали два шари асфальтобетону, облаштували узбіччя та зупинки громадського транспорту, в межах населених пунктів влаштувати дощову каналізацію, тротуари та освітлення.

Крім того, на трасі встановили дорожні знаки, бар’єрне огородження, нанесли дорожню розмітку, перед Городком збудували сучасний засіб заспокоєння руху автомобілів. А також перебудували міст через річку Стара у селі Повітно.

Відновлена ділянка дозволяє комфортно проїхати від міжнародної траси М-06 Київ – Чоп до М-11 Львів – Шегині та М-10 Львів – Краковець, не заїжджаючи на об’їзну дорогу Львова. Для транзитного транспорту це можливість уникнути простою у заторах.

Тим часом дорожники продовжать ремонт "найгіршої дороги" Т-14-25. Ділянку від Жовкви до Кам’янки-Бузької вже реконструюють. До кінця року планують зробити по-європейськи якісними 72 км цього шляху.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував плани цього року оновити 4500 км державних та 2000 км місцевих доріг.