RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Під Сумами заклали капсулу на "Великому будівництві" найбільшого спорткомплексу області

Представники місцевої влади разом із міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком і міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим заклали символічну капсулу в фундамент спортивного комплексу, який будують у Сумській області. Подробиці розповідає Сумська ОДА.

Новий комплекс "Н2О-Maxi" буде багатофункціональним та матиме криті басейни, трибуни, блок з універсальним ігровим залом для гри у волейбол, баскетбол, гандбол, міні-футбол, блок з боксерською, борцівською і тренажерними залами, залами для заняття важкою атлетикою, гирьовим спортом тощо.

"Завдяки програмі президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" це буде найпотужніший спортивний комплекс у Сумській області. Сумщина славиться своїми спортсменами, ми маємо своїх легенд спорту та перспективну молодь. А цей комплекс зможе забезпечити проведення змагань на високому рівні", - наголосив голова обласної адміністрації Дмитро Живицький.

Загальна вартість будівництва комплексу становить понад 260 млн гривень. Фінансування у 2021 році відбувається за рахунок державного бюджету.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у 2021 році ініціював старт нової державної програми "Здорова Україна" для популяризації активного способу життя і довголіття. Крім спортивних комплексів, стадіонів і басейнів, які будують і реконструюють за програмою "Велике будівництво", по всій країні встановлять тисячі "активних парків" і майданчиків для безкоштовних занять спортом.