RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Владу в Харкові намагається захопити угруповання ОПЗЖ на чолі з Андрієм Спаським - ЗМІ

До реального керівництва Харковом можуть прийти члени угруповання, на чолі якої знаходиться депутат міськради від ОПЗЖ Андрій Спаський, який розраховує зайняти посаду секретаря Харківської міськради.

Про це йдеться в статті "Рейдерська атака ОПЗЖ на Харків" на сайті "Фраза.юа".

Як зазначають автори статті, після того як в.о. мера Харкова Ігор Терехов залишився без значущої підтримки, йому на допомогу і прийшли члени місцевої ОПЗЖ, що мають в Харківській міськраді "золоту акцію" у вигляді фракції з 19 депутатів.

"Фактично коаліційна більшість в міськраді на чолі з "Блоком Кернеса - Успішний Харків" не може нормально працювати без їхніх голосів, тому тамтешній депутатський загін ОПЗЖ отримав серйозний вплив на прийняття рішень як в сесійній залі, так і в чиновницьких кабінетах мерії", - йдеться у статті.

Суть домовленостей, як відзначають автори статті, наступна: "Або місцева ОПЗЖ всіляко підтримує Терехова як кандидата в харківські мери, але за це отримує повну, основну і навіть вирішальну свою участь в політичному та економічному житті міста, а також безпосередню присутність в її виконавчих органах, або ОПЗЖ блокують проведення сесій міськради, прийняття міського бюджету, призначення ключових посадовців та інше. По суті, вибір без вибору".

"Безпосереднім шантажистом харківської влади в зазначених процесах і ключовим переговірником від своїх партійних босів", як відзначають автори статті, є Андрій Спаський, обраний восени 2020 депутатом Харківської міськради від ОПЗЖ.

"Саме він, а не формальний лідер партійної фракції в міськраді Андрій Лесик, координує вирішення потрібних питань і голосування депутатів-однопартійців. І саме Спаського ЗМІ називають тіньовим керівником харківської ОПЗЖ, хоча він усього лише заступник голови міської фракції партії", - йдеться в статті.

Як зазначають журналісти, Спаський "не є значущою і самостійною фігурою на харківських переговорах, будучи лише лялькою в руках зовсім інших відомих людей. Однак, за чутками, вже існують якісь домовленості, що після мерських виборів у Харкові Спаський стане секретарем міськради і почне керувати містом вже офіційно і відкрито".

"До чого це все призведе і за якими принципами буде працювати система управління містом, якщо це угруповання дорветься до влади, не важко здогадатися - Януковича і його молоду "сімейну" команду український бізнес з жахом досі згадує по всій країні. Під таким же гаслом "Все віджати і ні з ким не ділитися" живе Спаський і його куратори", - вважають автори статті.

Нагадаємо, Андрій Спаський раніше працював на Київщині, де за президентства Януковича обіймав посаду заступника голови Київської ОДА. На посаді Спаський засвітився в ряді гучних скандалів - наприклад, в зв'язку зі скупкою голосів виборців на Обухівському окрузі №94 або через дерибан земель Біличанського лісу під Києвом.