RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Черкасах за програмою Зеленського збудують новий Кардіоцентр і Центр екстреної допомоги

Протягом 2021 року в Черкаській області майже повністю оновили парк "швидких". У планах на наступний рік – продовження розвитку медицини та соціальної інфраструктури за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це заявив в інтерв’ю Укрінформу голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Він розповів, що наразі адміністрація готує перелік об’єктів, які будуть реконструювати та будувати наступного року. План презентують найближчим часом.

"У пріоритетах – те, на чому наголошував президент – дороги, школи, дитсадки, медичні заклади. Скажімо, маємо проєкт реконструкції Черкаського кардіоцентру. Він розміщений у приміщенні старої школи, а їм є куди розширятися. А ще – хочемо звести нове приміщення для Центру екстреної медичної допомоги. До речі, цього року майже повністю оновили автопарк "швидких" області", - заявив Скічко.

За його словами, проєкти "Великого будівництва" в області відтепер виконуються комплексно: якщо відремонтовано будинок культури, то поруч з ним також оновлюють сквер і ремонтують дорогу. Також у пріоритетах на Черкащині – завершення знакових довгобудів. Для прикладу, цього року уже завершили Шевченківській центр у Каневі, який не могли добудувати протягом 36 років.

"Що важливо: ми зараз маємо дієву вертикаль влади. Є чітке бачення, розуміння і механізми для реалізації завдань, а тому й результати роботи. Для розвиткових питань ефективним майданчиком став Конгрес місцевих і регіональних влад: фактично це інструмент для взаємодії центральних органів влади та місцевих громад, який допомагає у розв'язанні нагальних проблем регіонів", - додав Скічко.

Нагадаємо, у червні цього року президент Володимир Зеленський анонсував створення лікарень нового формату, який відповідатиме рівню провідних європейських клінік. За програмою "Велике будівництво" їх створюватимуть на базі клінічних і дитячих лікарень в кожній області.