RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Офісі президента знайшли, як отримати від виборів на Херсонщині "по максимуму" - політичний експерт

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв - лідер регіональної партії "Нам тут жити", нібито погодився зняти свого кандидата на довиборах по 184 округу в обмін на крісло голови Херсонської ОДА.

Про це йдеться в матеріалі видання "Новини Херсонщини".

У такому випадку до Верховної Ради має пройти Сергій Козир від партії "Слуга Народу", який є діючим очільником області. А головою облдержадміністрації буде Геннадій Лагута – представник партії Колихаєва і теперішній поки що кандидат у народні депутати до ВРУ. Саме Козиря та Лагуту називають лідерами передвиборчих перегонів по 184 округу з центром у Новій Каховці.

У партії "Нам тут жити" та у штабі кандидата у нардепи від "Слуги народу" не коментували оприлюднену інформацію.

Можливу політичну рокіровку у своєму блозі прокоментувала експерт Тетяна Лупова. На її думку, в Офісі президента таким чином "знайшли, як отримати від цих виборів по максимуму".

"Іще один депутат, який має підсилити коаліцію у ВРУ, і в той же час, візьмуть під контроль регіональну політсилу, з якою, до речі, "Слуга народу" вже сформувала більшість в Херсонській облраді. І Козир при справі ще на два роки, і Лагута – "ручний" губернатор, якого за наказом президента знімуть в будь-який момент за будь-який непослух. І мер Колихаєв під контролем, бо його фронтмен партії "Нам Тут Жити" – губернатор. Такий обмін не залишає Колихаєву простору для маневру, але репутацію його це однозначно підсилить", – вважає Лупова.