RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Велике будівництво": біля Дніпра на пустирі збудували садочок за нетиповим архітектурним проєктом - фото

У селі Старі Кодаки недалеко від Дніпра розпочав працювати дитячий садочок, збудований за нетиповим архітектурним проєктом у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Дошкільний заклад був зведений повністю з нуля і є першим в історії цього населеного пункту.

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

"Впроваджуємо сучасні стандарти в навчальних закладах регіону. Модернізуємо існуючі та зводимо "з нуля" нові. Робимо яскравими, комфортними та безпечними Цьогоріч до новозбудованого дитсадка пішли малюки в Покрові, а тепер гостинно відчинив двері і дошкільний заклад "Перлинка" у Старих Кодаках", — зазначила заступниця голови ОДА Ольга Горб.

Садок розрахований на 80 малюків і відповідає усім світовим нормам. У групах облаштували просторі світлі ігрові, затишні спальні. На першому поверсі для найменших вихованців — підлога з підігрівом. Встановлено все необхідне устаткування, в тому числі телевізори і посудомийні машини. Замість штор встановили стильні сучасні жалюзі.

Будівля оснащена потужною вентиляцією та системою кондиціювання, яка взимку підігріватиме повітря, а влітку охолоджуватиме. У групах для дезінфекції встановили сучасні кварцові лампи.

Для людей з інвалідністю встановили пандуси на входах та ліфт.

У великій універсальній залі, де проходитимуть свята та заняття спортом, зробили акустичну стелю для звукоізоляції та попередження відлуння.

При садочку працюватимуть гуртки англійської мови та хореографії.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що ініційована ним програма "Велике будівництво" передбачає ремонт та будівництво сотень об'єктів соціальної інфраструктури, у тому числі дитячих садків та шкіл, по всій Україні.