RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зазнали втрат і відступили: ворог знову спробував здійснити штурм в Луганській області

Російські окупаційні війська спробували захопити три населені пункти в Луганській області, але зазнали великих втрат і відступили.

Про це у Facebook повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Він також уточнив населений пункт, де загарбникам вдалося закріпитися.

"Росіяни ще раз хотіли захопити Рубіжне, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, але зазнали значних втрат і відступили. У районі Попасної противник намагається утримати зайняте становище", - повідомив він.

Також Сергій Гайдай розповів про атаки окупантів проти мирного населення – останнім часом у населеному пункті Рубіжне загинули 8 дорослих та 1 дитина, та пошкоджена соціальна інфраструктура.

"Через свої численні поразки, ворог цинічно зриває зло на мирному населенні. Всю ніч і продовжують обстріли зараз, окупанти гатять по наших містах. У Сєвєродонецьку, Рубіжному та Лисичанську протягом ночі палали десятки житлових будинків. У Рубіжному один загиблий, вісім дорослих поранених і дитина. Щодо соцінфраструктури - рашисти поцілили в "стратегічний об‘єкт" - басейн. У Лисичанську перебито газопровід", - розповів керівник луганської адміністрації.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські десантники провели успішну контратаку в Луганській області, знищивши колону окупантів.