RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Ворог відступив на попередні позиції, у Харкові роздали 17 вагонів та 2 фури гуманітарки - Синєгубов

Минулої доби українські Збройні Сили відкинули ворога на його попередні позиції і покращили оборону обласного центру, який знаходиться під обстрілами військ Росії вже 21 день.

Про ситуацію в Харкові та області у телеграм розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Харків тримає оборону! Збройні Сили України не відступлять ні на метр! За добу російські окупанти зазнали ганебної поразки під Харковом та Руських Тишках. Українські бійці змусили противника відступити на попередні позиції", – сказав Синєгубов.

За добу по різних районах Харкова, за даними голови ОВА, було завдано понад 50 ракетних та артилерійських ударів. Нічний ракетний удар припав, зокрема, на одну з площ міста.

"Загалом з початку активних бойових дій ворог використав касетні, вакуумні бомби, крилаті ракети та "Іскандер" – уточнив Синєгубов.

У самому місті лише за минулий день було розподілено 17 вагонів та 2 фури гуманітарних вантажів, що включали продукти харчування, одяг та медикаменти.

Очільник ОВА додав також, що сподівається на відкриття "зеленого коридору" з Ізюма: "Місто зруйноване, єдиний вихід - це евакуація людей! Сьогодні "коридор" Росія не погодила. Робимо все, щоб провести евакуацію завтра. Збройні Сили України вже 21 добу тримають оборонні позиції! Перемога за нами!".