RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Укравтодор розпочав розчищення вулиць звільненого Ворзеля

Державне агентство автомобільних доріг України анонсувало старт розчищення вулиць міста Ворзель, що на Київщині. Дорожники вже розпочали розчищення в'їзду до міста.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

"Затишне передмістя Києва російські окупанти перетворили на звалище та згарище. Та навіть після навали ворога місто має повернутися до життя. Вулиця за вулицею, кілометр за кілометром, після ретельного розмінування, Ворзель буде прибрано", – зазначили у Службі.

В "Укравтодорі" також відзвітувалися про розчищення сусідніх з Ворзелем міст. Відтак, силами дорожників вже розчищено 111,7 кілометра вулиць в Ірпені, 27,9 км – в Бучі та 18,3 км – у Бородянці.

"Крім вулиць населених пунктів, працюємо на дорогах державного значення. У фокусі – відновлення проїзду зруйнованими штучними спорудами. Тимчасові переправи вже працюють: на трасі М-06 Київ - Чоп у селі Стоянка; на Р-02 Київ - Іванків - Овруч у селі с. Катюжанка; Р-30 Під’їзд до Ірпеня у селі Романівка", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, вже частково відновлено рух у декількох населених пунктах Київщини.

"У смт Бородянка на трасі М-07 Київ - Ковель - Ягодин (рух частково відновлено по зруйнованому мосту). У с. Демидів на дорозі Р-02 Київ - Іванків - Овруч (об’їзд через дамбу с. Козаровичі). У смт Іванків на Р-02 (рух по ґрунтовому під’їзду до понтона). У с. Рудня Шпилівська на Р-02 об’їхати зруйновану переправу через ріку Таль можна вулицями села", – розповіли у відомстві.

Відновлювальні роботи проводяться на дорогах державного значення. Зокрема, на трасі М-06 Київ-Чоп вже повністю розчищена дорога в межах Київської області. Також роботи тривають на таких дорогах: М-07 Київ - Ковель - Ягодин; Р-30 Під’їзд до м. Ірпінь; Т-10-01 Ворзель - Забуччя - /Київ-Чоп/; Т-10-02 Демидів - Гостомель; Т-10-19 Феневичі - Бородянка - Макарів - Бишів.

В "Укравтодорі" підкреслили, що від початку квітня вже успішно розчищено 305,5 кілометрів доріг та вулиць Київщини.

Як раніше повідомляв міністр інфраструктури Олександр Кубраков, поблизу Стоянки запрацював міст через річку Ірпінь, що відновив сполучення з Києвом.