RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Львівська ОВА знайшла вже понад 1200 квартир, які держава може викупити для переселенців

Внутрішньо переміщених осіб на Львівщині планують забезпечити житлом для тривалого проживання.

В обласній військовій адміністрації вже сформували базу будинків, земельних ділянок та закладів соціальної сфери, де зможуть проживати переселенці, повідомив очільник області Максим Козицький.

За його словами, вже сформовано перелік гуртожитків, санаторіїв, інтернатів та інших закладів соціальної сфери, де потрібні невеликі капіталовкладення, щоб люди могли проживати тривалий час.

"Нарахували на Львівщині 156 таких об’єктів. Необхідно понад 1,8 мільярда гривень. Завдяки цьому ми зможемо поселити на довготривале проживання майже 15 тисяч людей", - розповів Козицький.

Він пояснив, що ОВА затвердила програму реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області на загальну суму 50 мільйонів гривень. Фінансування 13 об‘єктів вже погоджено.

"Другий напрям – викуп готового житла. В області є 55 житлових будинків з можливістю викупу 1221 квартири. Середня вартість за 1 метр квадратний – 550 доларів", - написав голова обладміністрації.

Іншим шляхом забезпечення переселенців житлом є створення нових будинків. На Львівщині наразі визначено 95 придатних для цього ділянок.

"У пріоритеті ті ділянки, де є електропостачання, водопостачання, водовідведення, газопостачання, дороги та містобудівна документація", - зазначив Козицький.

Крім цього, до розселення ВПО долучаються представники бізнесу та міжнародні фонди.

"Таким прикладом є Стрийська територіальна громада, де за кошти донорів планується побудувати містечко для переселенців, забезпечити їх на місці роботою та повноцінно інтегрувати в соціально-економічне життя громади", - заявив очільник Львівщини.

Як раніше повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, загалом планується забезпечити переселенців декількома десятками тисяч квартир у 10 регіонах. Першочергово їх надаватимуть тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає в об’єктах соціальної інфраструктури.