RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Київській області відновили роботу 223 приміські та міжміські автобусні маршрути - Кирило Тимошенко

На Київщині вдалося відновити рух значною частиною автобусних маршрутів. З понеділка, 2 травня, запрацюють три автобусні маршрути сполученням Гостомель – Київ, Луб’янка – Київ, Шибене – Київ.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Відновили роботу 223 приміські та міжміські автобусні маршрути загального користування, на яких задіяно близько 255 одиниць транспорту", - написав він.

Крім цього, у пристоличному регіоні тривають роботи з відновлення ключових комунікацій. Зокрема, повністю або частково відновлено електропостачання у 495 населених пунктах. Протягом останньої доби аварійні бригади під'єднали до світла 5 590 споживачів.

"109 797 споживачів мають доступ до газопостачання", - додав Тимошенко.

Послуги інтернет-доступу надаються у 85% населених пунктів, телефонії – у 95%. Також на Київщині запрацювали всі сервісні центри Пенсійного фонду України.

Як повідомив голова Київської ОВА Олександр Павлюк, в області відновлюється робота центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Наразі держсервіс мешканцям громад надають вже у 49 ЦНАПах області.

"Поступово відновлюють роботу центри з деокупованих територій області: міст Буча, Гостомель, Славутич, смт. Велика Димерка", - розповів Павлюк.

На даний час ЦНАПи забезпечують надання соціальних послуг, послуг з реєстрації актів цивільного стану, а також послуг структурних підрозділів виконавчих комітетів місцевих рад. Так, відновлено роботу з оформлення та видачі паспортних документів через ЦНАП Великодимерської селищної ради. Найближчим часом надання відповідних послуг планує відновити ЦНАП у Гостомелі та Славутичі.

"ЦНАПи, які відновили роботу, допомагають збирати інформацію про пошкоджену нерухомість громадян через повномасштабне вторгнення рф", - зазначив очільник Київщини.

Нагадаємо, раніше Кирило Тимошенко повідомив, що влада розробила інструкцію, яка дозволяє швидко відновити побут у населених пунктах, звільнених від російських окупантів.