RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Підозрюваний мер Полтави Мамай є людиною мережі кремлівських агентів Портнова - журналісти

29 грудня міський голова Полтави Олександр Мамай отримав від СБУ підозру у справі щодо розголошення 15 грудня інформації про формування у Полтаві нової військової частини із зазначенням адреси штабу.

За даними слідства, фігурант поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генштабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Однак, у справі Мамая може бути все значно масштабніше, якщо проаналізувати оточення, з яким неодноразово був помічений міський голова Полтави. Йдеться, зокрема, про Володимира Макара.

Саме Макар, відповідно до результатів розслідування, був відповідальним за дестабілізацію та реалізацію програми знищення агропромислового комплексу України. Це доводить і листування славнозвісного екскерівника адміністрації президента Януковича Андрія Портова "Казбека" з кремлівськими кураторами. Там згадується Володимир Макар.

"Казбек"-Портнов разом з планом медійної кампанії із дестабілізації ситуації в агропромисловому комплексі, надіслав доКремляінформацію про її виконавців і своїх поплічників. Найпершим відповідальним за таку "роботу", згідно документів, визначено голову так званої Української аграрної асоціації – Володимира Макара. Який неодноразово знаходився біля міського голови Полтави на різноманітних заходах.

Зважаючи на те, що свої агентурні мережі в Україні Росія розпочала формувати задовго до повномасштабного вторгнення, а також те, що головне їхнє управління було покладено на головного архітектора здачі Криму та агента Кремля "Казбека"-Портнова, поява Макара біля Мамая не може бути випадковою. Очевидно, що йдеться про кремлівську мережу агентів, одним з яких і є людина Портнова – Олександр Мамай, якому було вручено підозру.