RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Гройсман заблукав, заблукала і його партія": політолог прокоментував амбіції експрем'єра та інтриги його політсили

Політичне загравання експрем'єр-міністра Володимира Гройсмана з партією влади завершилось провалом, а амбіції колишнього урядовця зіграли з ним злий жарт, і на наступних виборах він може розділити долю Юлії Тимошенко, чий рейтинг продовжує падати.

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи блокування політсилою Гройсмана роботи місцевих рад на Вінниччині, пише "Телеграф".

Раніше в партії Петра Порошенка скаржилися на демарш "Української стратегії Гройсмана" у низці місцевих рад та ОТГ Вінницької області, через що сесії не проводяться, на опонентів Гройсмана вчиняється тиск, а прийняття важливих суспільних рішень зривається.

"Дивує поведінка Гройсмана, котрий пробував грати в союзництво з Банковою, і, схоже, щось пішло не так. Між неможливістю співпрацювати повноцінно з владою, і підлітковими образами на попередніх партнерів, здається, "реформатор" Гройсман заблукав. Заблукав він і заблукала з ним його партія", — написав Цибулько у Фейсбук.

На думку експерта, ситуація на Вінниччині наштовхує на думки, що "війна... і Гройсман щез з обрію".

"Схоже, що ця війна викреслила багатьох професіоналів із політики, бо в такі часи окрім професіоналізму потрібно вміти взяти на себе лідерство особливої ваги, адже паніка чи самоусунення не найкращі помічники у війні. І в час виборів питання, "А що ти робив під час війни", може стати найважчим для Гройсмана, бо буде кому нагадати що, і де, хто робив під час війни!", — резюмував Цибулько.

Раніше директор соцгрупи "Рейтинг" Олексій Антипович, коментуючи зміни електоральних симпатій українців за рік війни та глибоку кризу середовища "старих" політиків, зазначав: "Війна не пошкодувала нікого. Яскравий приклад – Дмитро Разумков, який перед вторгненням мав відчутний рівень впізнаваності й навіть політичні перспективи на критиці Зеленського. Зараз йому важко знайти правильну нішу… Як і Тимошенко чи Гройсману, чи ще десяткам інших колись важливих політиків", – пояснював Антипович.

На початку року Юлія Тимошенко потрапила у скандал через те, що під час війни їздила в Дубай, де проживала у віллі п'ятизіркового готелю "Kempinski".