RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Войцехівського можуть виключити з партії "Слуга народу" - політичний експерт Юрій Сас

Нинішній депутат Верховної ради по 197 в.о. Віталій Войцехівський може бути виключений із лав пропрезидентської партії "Слуга народу".

Таку думку висловив політичний експерт Юрій Сас у своїй статті "Черкащина: велика політика чи дрібні розбірки?" на ресурсі 18000.

"Лояльним "багнетом" зеленої більшості, попри регулярне відвідування засідань Верховної Ради та лояльні голосування, Войцехівський не став. І вже під час активної фази російського вторгнення "наїхав" на призначеного президентом голову обласної державної адміністрації Ігоря Табурця… В цій боротьбі він втратив більше, ніж об’єкт його наїзду. В першу чергу – в очах політичного керівництва країни. Ходять чутки навіть про можливе виключення його з фракції СН", - прокоментував політичний оглядач.

На думку Юрія Саса сам Войцехівський давно готує собі шляхи відступу, реанімовуючи старий політичний проект "Команда Войцехівського" та згадуючи перевірені технології "контрольованого голосування".

"Віталій Войцехівський обирався не під час переможної "зеленої хвилі" 2019-го, а на довиборах по округу, де пройшов Олександр Скічко. Скічко зміняв мандат на посаду голови Черкаської ОДА і Віталій Войцехівський в статусі мера Золотоноші виграв "тендер" на право представляти "Слуг народу". До цього він засвітився і з Партією регіонів, коли та перебувала при владі, і при "Солідарності" в аналогічній позиції. Перемогу Войцехівському забезпечила активна участь ОДА та особистий візит Володимира Зеленського. Але навіть попри це мало місце масове контрольоване голосування за списками "заохочених", що викликало скандали в день виборів", - пише експерт.