RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

У Львові половина фракції "ЄС" через Садового покинула пленарне засідання - ЗМІ

У роботі сесії Львівської міської ради оголошена вимушена перерва, через яку робота сесії опинилась у підвішеному режимі.

Про це пише Четверта студія.

Депутати майже три години дискутували про правомірність рішення виконавчого комітету Львівської міськради про дозвіл на отримання кредиту. Внаслідок дискусій кілька разів оголошувалась перерва. У результаті жодна із пропозицій не набирала необхідної кількості голосів, а ставити саме питання по суті Садовий відмовлявся, мотивуючи це тим, що у залі немає голосів. Журналісти видання вказують, що причин для цього не було.

Окремі депутати називали такі дії міського голови відвертою маніпуляцією, неповагою до депутатського корпусу, який під час голосування мав би визначитись щодо рішення – проголосувати його чи ні.

"Садовому, очевидно, було потрібно тільки позитивне голосування, тож маніпуляції підсилювались і виступами окремих депутатів від "Самопомочі" та чиновників Львівської міськради водночас. Якщо вже зовсім не було аргументів – "у гру" вступав Андрій Шевців з традиційними маніпуляціями про працівників комунальних підприємств міста. Під час розгляду цього питання кілька разів оголошували перерву, але результату так і не було. Садовий навіть виматюкався під час одного із голосувань", - йдеться в матеріалі.

Керівник фракції "Європейська Солідарність" Петро Адамик запропонував перенести розгляд цього питання на вівторок. Садовий позицію підтримав і поставив на голосування, проте депутати відмовились проголосувати позитивно. Як наслідок, після чергової перерви у залі не вистачило кворуму для продовження засідання. Садовий о 17:20 наголосив, що чекатиме до 18 години. І вже о 18:07 просто закрив сесію.

Автори матеріалу зазначають, що не було кворуму через те, що керівник фракції "ЄС" Петро Адамик забрав частину депутатів з сесійної зали, після того, як пропозицію депутатський корпус не підтримав.

"Чи була це пряма вказівка Андрія Садового нам достеменно невідомо, але виглядає саме на це", - пишуть журналісти.

Вони зазначають, що щоб закрити пленарне засідання сесії, Садовому потрібно було дочекатись до 18 години, і варіант із відсутністю кворуму підходив: "це, звісно, кращий варіант, аніж проголосоване питання "у мінус" для мера Львова".

Таким чином, половина фракції "ЄС" покинула пленарне засідання заради "кредиту Садового".

"Цікаво, що на це все скаже Олег Михайлович Синютка і може це нарешті дійде до п’ятого президента України Петра Порошенка", – прокоментували "Четверта студія" на умовах анонімності представники депутатського корпусу.

"Четверта студія" опублікувала перелік депутатів, які залишились у сесійному залі до завершення пленарного засідання.

Коли відбудеться наступне пленарне засідання сесії Львівської міської ради – наразі невідомо.