RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Сутички у селищній раді Бородянки: мер Сахарук вдруге відхилив вимогу відсторонити депутатів ОПЗЖ

Селищний голова, що засвітився на проросійських тезах, відмовився розглядати питання про відсторонення депутатів ОПЗЖ. Громада звертається до президента з проханням запровадити у селищі військову адміністрацію

У Бородянці, що на Київщині, патріотичним силам вдруге не вдалося домогтися відсторонення місцевих депутатів, обраних від проросійської ОПЗЖ. Селищний голова Олександр Сахарук знову відмовився вносити питання до порядку денного сесії.

Про це стало відомо з трансляції засідання Бородянської селищної ради, яку вів у Facebook активіст, лейтенант ЗСУ Андрій Гайдай.

Фото - з Facebook Андрій Гайдай

У четвер, 3 серпня, в приміщенні селищної ради зібралися місцеві жителі, проукраїнські активісти та військовослужбовці, які вимагали від депутатів ухвалити постанову про заборону ОПЗЖ. Людям намагалися завадити невідомі озброєні особи, які спровокували штовханину та словесний конфлікт. У підсумку, під тиском громадськості, мер Бородянки дав обіцянку включити питання до порядку денного наступного засідання селищної ради.

Як повідомляють джерела "Апострофа", більшість депутатів Бородянської селищної ради – представники партій "Слуги народу", "Європейської Солідарності", "Батьківщина", "За Майбутнє" та "Нових Облич" – готові підтримати ініціативу про відсторонення обранців від ОПЗЖ. Натомість, селищний голова чинить цьому шалений спротив.

2 серпня відомий громадський діяч Сергій Возний від імені громади Бородянської ОТГ звернувся до президента Володимира Зеленського та голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка з проханням запровадити у селищі пряме президентське правління – військову адміністрацію, з метою "ліквідації впливу колаборантів і зрадників в особі мера та депутатів забороненої партії ОПЗЖ, повного позбавлення тиску проросійського лобі на Бородянку".

19 березня 2022 президент Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про заборону діяльності в Україні проросійських партій, зокрема ОПЗЖ. Попри це, у селищній раді Бородянки – містечка, яке зазнало масштабних руйнувань від російських окупантів,досі працюють обранці від проросійської політсили Діна Салахова, Валентина Клевчук і Михайло Музиченко. Громадськість вимагає позбавити їх мандатів на виконання указу президента. 27 липня питання намагалися включити у порядок денний, проте за них заступився мер Бородянки Олександр Сахарук, який переніс сесію.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про проросійські погляди Олександра Сахарука: мер Бородянки є парафіянином "УПЦ Московського патріархату" та перебуває під контролем священника Віктора Талька, якого Служба безпеки України підозрює у колабораціонізмі. У липні селищний голова намагався перешкодити проведенню зборів релігійної громади Свято-Михайлівського храму Бородянки, на яких було ухвалене рішення про перехід з "УПЦ МП" до Православної церкви України.