RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Правоохоронці "проспали" конфлікт інтересів у мера Ізмаїла - ЗМІ

Відкриття декларацій призвело не тільки до викриття схем високопосадовців, але й до скандалів на місцевому рівні.

Так, як пише ElitExpert, мер Ізмаїла Андрій Абрамченко "записав в свою декларацію сина Абрамченко Андрія Андрійовича, який проживає разом зі свою матір'ю Фроловою Ольгою Юріївною". Фролова не є дружиною Абрамченко. Дружина ізмаїльського мера понад 10 років займається сімейним бізнесом з середнім по міркам Ізмаїла доходом.

Фролова Ольга Юріївна як депутат Ізмаїльської міської ради є заступником голови постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку міста. Вона вела засідання комісії, де обговорювався бюджет на 2024 рік.

Голова комісії Ігор Дехтярьов на засіданні комісії був відсутній – можливо через ризик оприлюднення наявного у мера конфлікту інтересів - він є головним підрядником ізмаїльського міськвиконкому та інших підрозділів мерії.

Таким чином, як стверджують автори матеріалу, Фролова фактично є "повновладним очільником бюджетної комісії Ізмаїльської міської ради і будь-який протокол, який вона підписала, і будь-яке її голосування створює ще один конфлікт інтересів… Фролова діє не як самостійна особа, а в інтересах близької особи – батька свого сина, а по сумісництву – Ізмаїльського міського голови і головного розпорядника бюджету міста Андрія Абрамченко".

Цей конфлікт інтересів виявися поза увагою правоохоронців та НАЗК, зазначають журналісти ElitExpert.