RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Українці-гвалтівники: на Донбасі скандал через показ школярам російського фільму

У кінотеатрі місті Бахмут Донецької області, підконтрольному український владі, школярам показали російський пропагандистський фільм "Одиничка", в якому українці зображені в ролі ґвалтівників жінок.

Про це повідомив бізнесмен, мешканець Бахмута Дмитро Кононець на своїй сторінці в Facebook.

"Прийшов син сьогодні зі школи, школа №12, 5 клас, і розповідає мені:
— Дивилися кіно про війну. Там українці ґвалтували жінок.
Я дар мови втратив. Що за кіно, питаю.
— "Одиничка". Мав бути інший фільм, а показали це.
Погуглив я, значить. Вистачило мене на 40 хвилин такого кіно. Але головне в початку. Раджу всім подивитися перші п'ять хвилин фільму. Так працює російська пропаганда", — пише Кононець 7 травня.

"Весь фільм російською мовою, окрім епізоду з спробою зґвалтування, де ґвалтівники говорять українською.

Нашим дітям прищеплюють нісенітницю від російського військово-історичного товариства, з гербами держави ворога.

І зауважте, все п'яті і шості класи, щонайменше 150 осіб, по 15 гривень, за пропаганду ворожої ідеології.

Що за х..ня така. Коротше кажучи завтра буду писати заяву в СБУ. Однозначно", — заявив бізнесмен з Бахмута.

"Враховуючи, скільки українців загинуло в тій війні, дуже дивно виглядає картинка, жодної української прізвища серед бійців, жодного українського слова, не рахуючи того моменту з насильством польської монашки, у фільмі немає. Кінотеатр у нас один, якщо що, "Перемога", але в анонсах цього фільму немає!" — додав Кононець.

Він також зазначив, що фільм маркований як 12+ і п'ятикласникам класі його не повинні були показувати взагалі.

"Кінотеатр "Перемога сепаратизму" спеціально для школярів 5-х і 6-х класів, являє низькопробну російську пропаганду фільм "Одиничка". І не намагайтеся знайти цей фільм в розкладі, це спеціально для обману наших дітей, які історію ще не вивчають. Їм потрібні раби і дебіли. Загалом, пропоную ребрендинг. Так буде чесно", — написав Кононець 8 травня. опублікувавши отфотошопленную фотографію кінотеатру.

Фото з Facebook Дмитра Кононца

Сьогодні Кононець повідомив, що написав заяву в компетентні органи, і показав його текст. Наводимо його без змін

"07.05.2016 року, в кінотеатрі "Победа", був проведений сеанс російської пропаганди, а саме, поза розкладом кінотеатру, дітям віком 11-12 років було продемонстровано художній фільм, позначений, як фільм для аудиторії 12+ років, відзнятий в 2015 році, під патронатом російського воєнно-історичного товариства, та міністерства культури РФ, "Єдиничка", що є прямим порушенням абзацу другого, ст.. 15-1 "Розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора, радянських органів державної безпеки", Закону Украіни "Про кінематограф". Станом на день прийняття Закону, державою-агресором та державою-окупантом є Російська Федерація, згідно прекінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".

Цей фільм підпадає під заборону демонстрування у зв’язку із тим, що на нього розповсюджується заборона трансляції фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора, які не містять популяризації або пропаганди органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на фільми, вироблені та/або вперше оприлюднені (демонстровані) після 1 січня 2014 року, передбачена Законом.

В стрічці в перші п’ять хвилин моєму сину, учню 5-го классу ЗОШ №12 (вік 11 років), а також ще понад сотні учнів школи, показали українців як націю гвалтівників, колоборантів, поплічників фашистів, нелюдей, а саме, єдиний епізод, де є українська мова, оскільки весь фільм відзнято російською мовою, відображує гвалтування пораненої польської монашки, чоловіками, які розмовляють українською мовою.

У зв’язку з цим вимагаю притягнути до відповідальності організаторів "культурного" заходу з числа працівників міського відділу освіти, та підприємство власника кінотеатру "Победа", які своїми діями, розпалюють міжнаціональну ворожнечу та сепаратистські настрої під час війни із РФ та порушують чинне законодавство.

Закон України "Про кінематограф" ст.. 26, Відповідальність за порушення законодавства про кінематографію. Особи, винні у порушенні законодавства про кінематографію, несуть відповідальність згідно з законодавством України. Юридична особа, яка здійснила розповсюдження та/або демонстрування фільму, одним із учасників якого є особа, зазначена в частині третій статті 15 цього Закону, несе адміністративно-господарську відповідальність у формі штрафу в розмірі від десяти до п’ятдесяти мінімальних заробітних плат.

Також ці дії, на мою думку, підпадають під дію ст.. 161 КК України "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань", а саме її першої частини, умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

Вимагаю негайного реагування з метою недопущення в подальшому подібних випадків".

Пізніше Дмитро Кононець повідомив, що отримав листа від директора кінотеатру, в якому показали російський фільм:

"Як скаже громада? Так і поступимо. Лист доповнив адресатами, але ще нікуди не відправив. Так що засідання народного суду, вважаю відкритим. Публікую лист директора центру відпочинку "Перемога". "Добрий день, Дмитро. Мене звуть Вікторія, я директор центру відпочинку Перемога. Відповідаю на Ваш пост в соціальних мережах. Центр відпочинку Перемога з перших днів конфлікту був і залишається проукраїнськи налаштованим. За останній час ми провели десятки заходів, спрямованих на підвищення патріотизму жителів нашого міста. 7 травня фільм, який ми повинні були показувати фільм "Поводир" українського режисера Олеся Саніна. Зараз вже проводитися службове розслідування з якої причини показали інший фільм. Ми теж дуже переживаємо і прикро що стільки позитивного, скільки ми робимо може бути перекреслено одним безглуздим вчинком рядового співробітника. З повагою Вікторія".

"Чекаю вашого вердикту друзі. Ваша думка важлива", — додав Кононець.

"Вірити чи н ії хсловами, вирішуйте самі. Вірити треба у вчинки. Найголовніше питання — звідки в них цей фільм?!"
"Нехай звільнять "винуватого"співробітника. Публічно оголосять, покаються і, вірно, дітей знову на новий фільм за їхрахунок", — коментують користувачі Facebook.

"Я ще раз хочу вибачитися за нашу помилку. Нашу позицію ми озвучили на головній сторінці нашого сайту та на сторінці у facebook відразу ж", — коментує представник кінотеатру Вікторія Лещинер.

Фільм "Одиничка" знятий в Росії в 2015 році режисером Кирилом Белевичем. Картину зняли до 70-річчя Перемоги за підтримки Міністерства культури РФ. Фільм знятий по повісті письменника-фронтовика Олександра Миколаєва "Ми всі, не рахуючи дітей". В основу твору лягли події, що відбувалися з письменником під час Великої Вітчизняної війни. Головний герой фільму — молодий лейтенант-артилерист.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні вибухнув скандал у зв'язку з трансляцією серіалу "Не зарікайся", в одній із серій якого обурив українців показ в позитивному контексті бойовиків з ДНР. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення у зв'язку зi скандалом навколо серіалу.