RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Загибель МН17 на Донбасі: у мережі опублікували резонансне відео

У мережі з'явилося ще одне відео із зенітно-ракетним комплексом "Бук", за допомогою якого імовірно був збитий на Донбасі малайзійський авиалайнер Boeing рейсом МН17.

Про це повідомляє журналіст Антон Павлушко на своїй сторінці у Facebook.

"На реєстратор випадково потрапив проїзд БУКа. Опис такий: "17 липня 2014 відвозять Бук через Макіївку", - пише Павлушко.

Також, за його словами, детальний аналіз місцевості свідчить, що це відео дійсно знято у Макіївці.

"Дорога, дві смуги, праворуч дерев після заїзду на автозаправну станцію мережі "Паралель". Після автозаправки знак - на Луганськ, треба розвертатися назад, попереду Донецьк, праворуч - "Центр". Ок, "центр" чого? Посеред клумби 5-стороній рекламний щит, маленький трикутник-перехід перед в'їздом, потім ще один з ялинкою і стовпом далі по руху до центру. Машина повертає праворуч, і бачимо зупинку з похилою плитою.

Є зачіпка по Макіївціу і "Паралелі". Перевіряємо всі заправки Макіївки, пам'ятаємо, що "центр" буде праворуч. Звіряємо фотографії: заправка, трикутники, похила зупинки збіглися. Можна ще порахувати кількість ялинок по дорозі машини і порівняти з панорамою на Яндексі. Фото проте старе, реклами в середині ще немає, хоча на гуглівських картах щось видніється. Шукаємо свіжі фотки, і ось він - рекламний щит у центрі на 5 сторін", - коментує аналіз Павлушко.

Охорона російського "Бука": УАЗик і бусик Volkswagen

Покажчик та 5-кінцева реклама

Зупинка з нахилом і прапором ДНР

Автозаправка "Паралель"

Крім того, журналіст зазначає, що "Бук" переміщали на тягачі в супроводі декількох транспортних засобів.

"Що ми бачимо на відео? БУК на тягачі Volvo, про який InformNapalm вже писав. Бачимо в охороні БУКа позашляховик спочатку (або два?) - Toyota. За ним УАЗик і чорний бусик VW - про них теж писали, що бачили їх у парі з БУКом", - зазначив Антон Павлушко.

Тягач Volvo, за яким слідує охорона

Він підкреслив, що в цьому місці вже не раз бачили російську техніку.

"Їдуть з Донецька. Звідки з Донецька? БУК бачили на блокпосту "Мотель" - далі виїзд на Макіївське шосе, Донецьке шосе і з'їзд на Магістральну/Автотранспортну вулицю - там ми і побачили БУК. Ну а далі до точки запуску російської ракети БУК по MH17", - додав Павлушко.

Як повідомляв "Апостроф", експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, встановила номер зенітного ракетного комплексу "Бук", яким у липні 2014 року на Донбасі був збитий літак Boeing 777. Повну версію нового звіту Bellingcat вже передали до прокуратури Нідерландів, яка відповідає за офіційне кримінальне розслідування катастрофи.