RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українці неоднозначно відреагували на перейменування Дніпропетровська

Інтернет-користувачі активно обговорюють прийняте депутатами Верховної Ради рішення про перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро відповідно до закону про декомунізацію.

Новину обговорюють на новинному сайті Цензор, а також у Twitter.

"Жителі Дніпра тепер будуть називатися — дніпряни. Мені здається, звучить не погано", "Його і без того більшість людей до перейменування називала Дніпро! Нарешті нормальна назва", "Давно треба було, і ми так говоримо: з Дніпра, в Дніпро", "Тепер буде футбольна команда, Дніпро-Дніпро. Як Баден-Баден", "Все правильно зробили, жителі Дніпра, та й не тільки жителі теж, частіше говорили "Дніпро", ніж "Дніпропетровськ", "Скажу чесно - сьогодні я став трішки щасливішим".

"Назва області у статті 133 Конституції прописана, зміни до Конституції треба вносити, що навряд чи, так і залишиться".

Але перейменування сподобалося не всім.

"Єдине не зрозуміло, чи то на честь холодильника, чи то мотоцикла", "Офшорні лжеєвропейські виродки вкотре плюнули на думку українців. Абсолютна більшість жителів Дніпропетровська проти перейменування (але за надання назві іншого, некомуністичного змісту). Те, що Дніпропетровськ скорочено місцеві називають Дніпро, — тупа відмазка офшорних гнид, тому що Маріуполь місцеві завжди називають Марік. І взагалі люди люблять скорочувати назви своїх міст, але це не привід до перейменування", — пишуть на сайті.

"Вітаємо місто Дніпро! 247 — за! Рішення прийнято!" — пишуть у Twitter Інформаційних військ України.

Відреагував на звістку також директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович у своєму Twitter.

Нагадаємо, у грудні минулого року мер Дніпропетровська Борис Філатов заявив, що єдиною прийнятною новою назвою міста може бути Дніпро.

Як повідомляв "Апостроф", у квітні минулого року в Дніпропетровській міській раді розповіли про наявність 10-12 робочих названий для перейменування міста Дніпропетровська.