RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В окупованому Криму стався блекаут

Так званий губернатор Севастополя Сергій Меняйло повідомив, що Сімферополь, Севастополь, Феодосія, Ялта та інші населені пункти окупованого Криму залишалися без енергопостачання.

Про це повідомляють "РИА Новости".

"Причини з'ясовуються", — додав Міняйло.

ЗМІ пишуть, що відключення електроенергії в Сімферополі сталося о 13:15-13:30. У комерційних та адміністративних установах, а також на соціальних об'єктах запускали резервні дизельні генератори. Також повідомляється про перебої в роботі мобільного зв'язку.

У свою чергу голова Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що енергоміст до Криму працює, і причини інциденту з електропостачанням півострову наразі не зрозумілі.

На відключення електрики в окупованому Криму відреагували соцмережі.

"Такі нежданчики навіть роспропаганда не змогла перекрутити. Московитський "енергоміст" у дії", - написав блогер Alex N Alex Noyt у Facebook.

"Сімферополь, Севастополь, Ялта і Феодосія знеструмлені. Енергоміст - все", - зазначив Михайло Голуб.

Пізніше голова Міненерго Росії Олександр Новак повідомив, що світло вдалося повернути вже через 26 хвилин. "Усі лінії в Криму включили, здійснюється набір навантаження", — зазначив він. За даними міністра, з енергосистеми півострову випало понад 500 мегават потужностей.

Як повідомляв "Апостроф", у Криму Новий рік у 2016 році зі світлом зустріли лише 77% жителів півострову.