RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

З'явилися перші фото Савченко, яка прибула до України

В інтернеті з'явилися фотографії, на яких зображено прибуття до України льотчиці та народного депутата Надії Савченко, звільненої з російського полону.

Фотографії опублікованi у Twitter.

"Перша фотографія Надії Савченко в київському аеропорту", — підписав знімок у своєму Twitter репортер BBC Деніел Сандфорд.

Фото з twitter.com/BBCDanielS

Також фото Савченко в аеропорту опублікували в Twitter Радіо Свобода і Медиазона.

Фото з twitter.com/svaboda

Фото з twitter.com/mediazzzona

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, в аеропорту "Бориспіль" Надія Савченко подякувала усім, хто сприяв її звільненню, і попросила вибачення у батьків, діти яких не повернулися з АТО.

"Хочу сказати спасибі тим, хто бажав мені добра, тому що завдяки вам я вижила. Хочу сказати спасибі тим, хто бажав мені зла, бо назло вам я вижила. Хочу сказати спасибі тим, хто був байдужий, за те, що не заважали. Спасибі всім", — сказала Савченко журналістам в аеропорту.

"Хочу попросити вибачення у батьків, діти яких не повернулися з АТО, а я досі жива. Хочу попросити вибачення у всіх матерів, діти яких сидять у неволі, а я на волі. Я не можу повернути мертвих, але я готова ще раз покласти своє життя на полі бою, і я зроблю все для того, щоб кожна людина, яка сидить в неволі, була на свободі", — сказала Савченко.

Вона вважає, що герої України не повинні вмирати: "Дуже вигідно, коли герої мертві, а коли вони живи, всім погано", — додала звільнена льотчиця.

Савченко підкреслила, що Герої України повинні бути у Верховній Раді України.

Як повідомляє "Медуза", на зустрічі в аеропорту Савченко була в білій футболці з гербом України. Ймовірно, цю футболку їй дали вже в Борисполі. "Я хочу сказати: "Я вижила!" — цитує видання Савченко. Вона сказала, що не знає, як зробити, щоб українцям добре жилося, але готова на це покласти життя.

Закінчилася її міні-конференція тим, що журналісти кричали "Слава Україні! Героям слава". Після спілкування з журналістами Савченко поїхала з аеропорту. Велика прес-конференція Савченко відбудеться в Адміністрації президента.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Путін прийняв рішення помилувати Надію Савченко.