RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилося зворушливе відео прощання в Києві з двома загиблими в АТО добровольцями

Кількасот людей у Києві на Майдані незалежності на колінах провели в останню путь двох бійців-айдаровцев, загиблих в зоні АТО на окупованому Донбасі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, опублікованому на YouTube.

Один із загиблих — Микола Кулиба з Рівненщини, який мав позивний "дядя Коля". На війну пішов два роки тому з групою хлопців, яких збирав ще під час Революції Гідності. Був командиром відділення.

"Дядя Коля був его позивной. Сам він колишній капітан міліції. Дуже добра людина, він всіх своїх хлопців називав — мої синочки. Про них дбав, знаходив волонтерів, одягав і першим йшов, тільки щоб уберегти їх", — розповідають про нього.

Киянин Сергій Баула з позивним "Ворон" теж воював добровольцем. На фронті провів майже півтора року. "Сергій постійно сміявся. Ми його питаємо: чого ти смієшся? А він: що я без посмішки ніколи в бій не ходжу", — згадують побратими.

Обидва героя їхали на бойове завдання, коли під Мар'iнкой підірвалися на протитанкової міни. Попрощатися з ними прийшли небайдужі кияни та демобілізовані солдати, які їх знали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі з'явилося відео , на якому зафіксовано початок жорсткого обстрілу бойовиками промзони Авдіївка (Донецька область) 23 травня.