RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про обшуки в людей Саакашвілі: опубліковані фото

В Одесі слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) і столичного управління СБУ проводять обшуки в кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, колишнього генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси".

Про це повідомляє "Думська", посилаючись на джерела в правоохоронних органах.

За даними ЗМІ, слідчі дії здійснюються в рамках декількох кримінальних проваджень. Так, одне з них відкрито за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість посадовим особам Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках. Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 мільйонів гривень за нібито придбані в київських магазинах брендові речі та одяг.

Фото: "Думська"

Крім того, журналісти повідомляють, що ГПУ цікавиться діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є Нішніанідзе. За даними видання, цей фонд акумулює гроші низки великих одеських бізнесменів. За рахунок фонду нібито купували дорогі автомобілі, фінансували закордонні поїздки губернатора, форуми в обласних центрах України тощо.

Як раніше повідомляв "Апостроф", Саакашвілі оголосив про наміри залишити Україну і повернутися до Грузії для участі в парламентських виборах.