RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Журналісти показали фото і відео дивного мітингу залізничників у ДНР

На залізничній станції Ясинувата пройшов мітинг залізничників, які працюють на території, підконтрольній бойовиків так званої ДНР.

Про це повідомляє українське інтернет-видання Четверта влада.

Зокрема, учасники мітингу вимагали, щоб зарплату їм виплачувала Україна. Як пишуть ЗМІ, акція була організована лідерами бойовиків, які привезли в Ясинувату працівників залізничних станцій з Іловайська, Горлівки та Дебальцеве.

На початку 2016 року Україна припинила платити зарплати залізничникам, які обслуговують так звані ДНР і ЛНР. З лютого вони не отримують грошей ані від України, ані від бойовиків. В останні місяці залізничники отримували лише продуктові набори та гуманітарну допомогу.

Протестувальники тримали в руках плакати "Ми не хочемо в Україну", "Україна, поверни зарплату", "Україна — заплати", "Ми не випустимо не одного вагона в Україну".

На мітингу, заявили, що з 30 травня більше не будуть випускати поїзда з підконтрольною бойовикам території, якщо "Укрзалізниця" виплатить їм гроші. Про те, що дана міра швидше за все призведе до зупинки промислових підприємств Донбасу виступали не згадували.

Як повідомляв "Апостроф", командир бригади бойовиків "Схід" Олександр Ходаківський розповів про те, як в ДНР зганяли людей на примусові мітинги.