RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В РНБО заявили про підготовку Путіна до наступу на Донбасі

Перший заступник секретаря РНБО України Михайло Коваль розповів, що російські війська готуються до відновлення активних наступальних дій з метою виходу на адміністративні межі Донецької і Луганської областей, а також пробиття сухопутного коридору до Криму.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Коваль додав, що "введені міжнародні санкції проти Російської Федерації залишаються дієвими, але є не достатніми, щоб змусити її відмовитися від агресивних планів щодо України".

За його словами, протягом останніх двох років російсько-терористичними угрупованнями вбито 10 тисяч українців, більш як 20 тисяч поранені. Близько 1,8 мільйонів осіб були змушені покинути свої будинки.

З території РФ збільшилося постачання військового вантажу, важкої військової техніки.

"Станом на сьогодні російські військові угруповання на тимчасово окупованій території України (Крим) становлять 15 батальйонних тактичних груп, вісім ротні тактичних груп... Загальна чисельність особового складу становить близько 36 тисяч військовослужбовців, які мають на озброєнні до 300 танків..., 265 артилерійських систем, 149 реактивних систем залпового вогню, 4 тактичних ракетних комплекси "Точка-У", 461 бойовий літак, 303 вертольотів, 23 бойові кораблі і два підводні човни", — зазначив Коваль.

Він додав, що армійський корпус "Донецьк" має в бойовому складі 5 бригад, 2 полку, окремого батальйону та підрозділи забезпечення, а загальна чисельність корпусу складає близько 20 тисяч осіб.

За словами Коваля, другий армійський корпус "Луганськ" має в своєму складі 4 бригади, 1 полк, окремий батальйон і підрозділи забезпечення, а загальна чисельність цього армійського корпусу складає близько 14,6 тис. осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент України Петро Порошенко оцінив ймовірність повернення контролю над окупованими територіями Донбасу військовим шляхом.