RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бої під Авдіївкою: журналіст назвав тривожну тенденцію

Журналіст Роман Бочкала констатував, що бої біля населеного пункту Авдіївка Донецької області посилюються.

Про це Бочкала написав на своїй сторінці у Facebook.

"Дзвоню на промку. Питаю, як ситуація. У відповідь дуже міцні епітети. З вуст найстриманішого командира з усіх, кого знаю. Стали крити зовсім не по-дитячому. Це вже не черговий обстріл. Промзону реально хочуть віджати. Але хлопці тримаються. Сил і засобів вистачить. Але кров... Щодня кров", — зазначив журналіст.

"За Зайцево. Розганяються фейки, мовляв, здали Зайцево, відступили мало не на кілометр. Повна маячня. Будь-яка військова активізація російських військ пов'язана з елементами дезінформаційних вкидань. Мета — посіяти паніку, порушити "зраду". Як-то раптом одразу дружини бійців до АП повиходили... "Збіг? Не думаю". Підбурювачів вистачає", — пише Бочкала.

"Ускладнилася ситуація в районі Луганської, Маріуполя. Але знову ж — відповідаємо. НГШ дав чітко зрозуміти: бійці ЗСУ мають повне право на адекватну відповідь у разі необхідності. Єдине обмеження, згідно з мінськими домовленостями, - це калібр. Тут ми, на відміну від терів, себе стримуємо. Тим не менше їхні втрати куди вищі", — стверджує журналіст.

"Якщо проаналізувати, активізація розпочалася після 18 травня, коли відбулася зустріч контактної групи. Раша намагається протягнути потрібні їй рішення, використовуючи старий як світ прийом — тиснути на хворий мозоль. І тому тепер жарко. Тепер у нас багато Авдіївок", — додає Бочкала.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські журналісти зняли відео, на якому показано наслідки обстрілу бойовиками Авдіївки Донецької області.

Український журналіст Богдан Мірошников спростував інформацію про те, що сили АТО втратили територію в районі населеного пункту Зайцево Донецької області.