RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал з "чорною касою" ПР: журналіст поставив незручні запитання

Український журналіст Роман Скрипін поставив під сумнів важливість появи документів, які свідчать про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів та показують, як вона фінансувалася і куди витрачалися кошти.

Про це Скрипін написав на своїй сторінці у Facebook.

"Нові Papers. Мене мучить питання від учора: а до чого тут Сергій Лещенко та Севгіль Мусаєва? Подивився пресуху. Подивився "документи". Це банальний "злив", на яких харчувалися завжди Сергій та його друг Мустафа. Такі "документи" ми можемо намалювати разом протягом одного вечора. Головне — варіації почерків і підписів. Історія ні про що, як на мене", — зазначив журналіст.

"Я не кажу, що це не правдиві списки. Усі знали і про прізвища давно, а про суми здогадувалися. Ну ось, розписки. Але де акт виїмки "документів". Звідки вони взялися? Янукович DHL прислав? Усі старорежимні ведуть таку "бухгалтерію". Це — звичка, породжена спадковістю. Можу з легкістю уявити подібну "комірну книгу" в БПП або НФ, або в "Батьківщині", і дуже легко "Радикальній партії ОЛ". І годі щось казати про "Оппаблок", — вважає Скрипін.

"А тут шо... Нічого. Полетіло г**но на вентилятор. Не більше і не менше. Зате мені по-людськи цікаво, чому в "УП" видається зарплата готівкою в конвертах. І цю зарплату отримували і Сергій, і Севгиль, наприклад. І про це вони не говорять. А мали б. Це ж порушення Закону. А ще цікаво в контексті скандалу з "Громадським", чому Наталя Гуменюк не озвучила жодного разу, скільки готівки в сейфі. Або як "колеги" виводили грантові гроші в готівку через Фопів, свідомо завищуючи суми гонорарів", — пише журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", серед документів "чорної каси" Партії регіонів від 2012 року виявилися матеріали про фінансування партії "Наша Україна", очолюваної третім президентом України Віктором Ющенком.