RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Порошенко забракував Горiшнi Плавні: у мережі з'явилась оригінальна відповідь

У мережі оригінально відреагували на слова президента України Петра Порошенка про перейменування міста Комсомольськ в Горiшнi Плавні, здійснене у рамках декомунізації.

У співтоваристві Горішні Плавні в Facebook опублікували буцімто відкритий лист жителів міста до Порошенка.

"Шановний пане президент! Доводимо до Вашого відома, що Горішні Плавні — це топонім козацького поселення на берегах Дніпра в центральній Україні. В його назві немає нічого гумористичного. Тому ми — жителі Горiшнiх Плавнів — були прикро вражені тим, як на сьогоднішній прес-конференції ви глузували з назви нашого міста і вважаємо це персональним образою кожного городянина. Також ми вважаємо, що подібна поведінка завдає шкоди процесам декомунізації в Україні і дає привід її противникам для маніпуляцій", — наголошується у цьому посланні.

"Офіційно запрошуємо Вас відвідати прекрасне місто Горішні Плавні, а також чекаємо на публічні вибачення перед його жителями", — йдеться в листі, підписаному "жителі Горiшнiх плавнів".

Нагадаємо, на прес-конференції, відповідаючи на питання про присвоєння Комсомольську нової назви Горiшнi Плавні, Порошенко зі сміхом заявив, що як громадянин він "був би не занадто щасливий їхати в саме ці Плавні". "Але якщо запросите — приїду", — додав президент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше директор Інституту пам'яті Володимир В'ятрович, який є одним з головних ідеологів декомунізації в Україні, дорікнув президента України Петра Порошенка за його слова про перейменування міста Комсомольськ в Горiшнi Плавні.

1 червня Верховна Рада залишила в силі рішення про перейменування низки українських міст, в тому числі Дніпропетровська у Дніпро і Комсомольська в Горiшнi Плавні.