RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Франція відреагувала на скандал з недопущенням українського фана на Євро-2016

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон пояснила відмову французького консульства у видачі шенгенської візи 8-річному українському футбольному фанату Володимиру Бобенчику.

Про це Дюмон розповіла в інтерв'ю Українським новинам.

"Ви знаєте, що я не можу розголошувати деталі візових досьє. Але я можу вам сказати, як тільки я дізналася з преси про проблему з цією сім'єю, я доручила переглянути візове досьє, щоб перевірити, чи немає помилки з нашого боку. Все, що я можу вам сказати, помилки не було. Повірте мені, я б воліла, щоб ми помилилися, і видати візу. Помилки бувають рідко, але це можливо, люди помиляються", - пояснює французький посол.

"На противагу багатьом людям, які нам телефонують, щоб зрозуміти причину відмови, і виправляють досьє, в цьому випадку, на жаль, сім'я до нас не зверталася. Оскільки мені було дуже прикро, що цей маленький хлопчик не зможе поїхати у Францію на Євро-2016, я попросила свої служби зв'язатися з його батьками. Ми їм точно пояснили, що не так в їхніх візових досьє, та нагадали їм, що за умови надання потрібних і правильних документів у нас не буде ніякої причини і, звичайно, жодного бажання позбавляти їх візи. Але ви повинні розуміти, що в той час, як тисячі й тисячі людей готують досьє згідно з правилами, я не можу робити винятків під тиском засобів масової інформації", - пояснює причину відмови Дюмон.

"Родина щиро не розуміла, що є серйозні проблеми з візовим досьє. Можливо, вони вдалися до послуг посередника, який зробив це без їхнього відома. Здається, що в цій сумній справі людьми просто скористалися. Якби ви знали, скільки образ і агресивних слів проти моєї країни мені довелося вислухати за останні дні... Я не знаю, хто кого використовує, але все-таки цікаво бачити, як утворюється агресія проти Франції у зв'язку з цією справою, тоді як було б так просто зателефонувати і дізнатися, як виправити досьє", - засмучується дипломат.

"Є люди, які хочуть, щоб Евро-2016 стало святом для всіх, це, звичайно, і моє бажання, але є, напевно, і інші, які хочуть знайти причину для того, щоб зіпсувати відносини між Францією та Україною. Останнім часом президент Франції неодноразово підтвердив свою підтримку Україні, відбулося багато контактів між нашими керівниками держав. Може, це не подобається тим, хто віддає перевагу представляти українців як вороже налаштованих до Франції. Але, щоб не сталося, їм не вдасться нашкодити нашій дружбі з вашою країною", - запевняє Дюмон.

Як повідомляв "Апостроф", 8-річному Бобенчику відмовили у відкритті візи, незважаючи на те, що він має квитки на матчі Євро-2016 та оплачений авіапереліт. Випадок з ним спричинив великий резонанс у соціальних мережах.