RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В СБУ дозволили українцям не вставати з дивану під час гімну

Радник голови СБУ Юрій Тандем заявив, що українцям не обов'язково вставати під час виконання гімну України, якщо це відбувається не під час урочистої церемонії.

Про це він сказав в ефірі передачі на одному з українських радіо, фрагмент якої опубліковано на YouTube.

Ведучий передачі Павло Шеремет зазначив, що в ряді країн передбачене покарання, якщо людина не встала під час виконання гімну, "тому коли ви лежите вдома на дивані і звучить гімн, в принципі ви повинні встати".

На це Тандіт відповів: "Ходили такі байки, що коли до нас приїхали представники однієї з країн в Радянський Союз під час Олімпіади в Москві 1980 року, то вони повинні були завжди вставати під час виконання гімну. І у нас завжди о 6 ранку, я пам'ятаю з дитинства, виконувався гімн. І ось всі вони навіть якщо знаходилися в ліжках піднімалися і стояли. Це абсурд".

При цьому він додав, що, звичайно, на урочистому заході вставати треба.

Як повідомляв "Апостроф", голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко заявив, що українські радіостанції зобов'яжуть запускати в ефір гімн України два рази в день, вранці і ввечері.

Нагадаємо, в минулому році стосовно депутата Миколаївської обласної ради, який не встав, коли звучав гімн України, було заведено кримінальну справу.