RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У росЗМІ ажіотаж через затримання учасників Маршу рівності в Києві

У росЗМІ виник ажіотаж навколо новини про те, що в ході "Маршу рівності" в Києві правоохоронцями були затримані "50 агресивних учасників гей-параду".

Зокрема, повідомлення про інцидент опубліковано в Twitter прокремлівського пропагандистського телеканалу "Зірка".

Також новина про затримання з'явилася на сайті провідного російського видання Lenta.ru.

Зазначимо, що менш ніж за дві години з моменту публікації новина набрала більше 500 коментарів.

"Де Райдужна сотня?", "Вранці парад, а ввечері порно з німцями. Цікаво живуть!", "Нелюди. Пора вводити війська, і визволяти Київ", - залишають їдкі коментарі до новини росіяни.

Як повідомляє голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, за підсумками проведення "Маршу рівності" в центрі Києва в неділю дійсно було затримано 57 осіб, передає "Інтерфакс-Україна".

"Було затримано близько 57 осіб, яких доставили до райвідділу, опитали, складено 10 адмінпротоколів", - сказала Деканоїдзе на брифінгу в неділю в Києві.

Пізніше глава Нацполиції додала, що протоколи були оформлені у зв'язку з вчиненням адміністративних правопорушень. Частина затриманих, за її словами, вже відпущені. "Люди, які були затримані – їх опитали, провели пояснювальну роботу, і близько 10 протоколів ми склали з адміністративних правопорушень... Частина вже відпущені, ще ведеться профілактична робота – розмова", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися яскраві фотографії з "Марша рівності", який пройшов 12 червня в Києві.