RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Журналіст з РФ вразив правдою про реалії життя в ДНР-ЛНР

Російський журналіст Павло Канигін, відомий своїми матеріалами, викриваючими причетність військ РФ до збройного конфлікту на Донбасі, протягом тривалого часу відвідував окуповані території східної України, придивляючись до життя в псевдореспубліках ДНР і ЛНР.

Про те, як виглядає життя у самопроголошених республіках, він розповів в інтерв'ю УНІАН.

"Експеримент (вивчення життя в ДНР-ЛНР – ред.) ще не завершився, поки нічого хорошого продемонструвати явно ніхто не може. Судячи по скаргам місцевих жителів, рівень запустіння і господарського занепаду дуже серйозний. Населення бідує, середні зарплати знизилися в 3-4 рази, порівняно з довоєнним періодом. А економіка – головний критерій того, чи виходить будувати самостійне життя чи ні", - говорить Канигін.

"Зараз багато в чому утримання цих частин Луганської та Донецької областей фінансово лягло на Росію. Роботи там немає, а найкраща по оплаті пропозиція – це служба в арміях "ЛДНР". При цьому, весь середній клас поїхав ще на початку війни, сфери, пов'язані з висококваліфікованим і інтелектуальною працею, у руїнах", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Канигін розповів, як змінилася пропаганда росТБ відносно України.