RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Кращий урок патріотизму: журналістка підірвала мережі відгуком про концерт Вакарчука в Києві

Журналістка Настасья Нагорна підкорила мережі емоційним постом про свої враження від концерту популярної української рок-групи "Океан Ельзи" та її лідера Святослава Вакарчука, що відбувся 18 червня у Києві.

Враженнями від концерту Нагорна поділилася у своєму Facebook.

"У школі дітей змушують писати банальні твори про патріотизм, щоб прищепити любов до Батьківщини. Але один концерт Океану Ельзи в рази ефективніше 20 творів. Прапори. Вишиванки. Віночки на головах. Дивіться, я - українець. Це модно. Як День Незалежності. І Вакарчук - молодець. Він ненав'язливо пояснює те, що кожен день намагаються пояснювати журналісти. У нас війна", - пише журналістка.

"Візьми свій телефон, зроби його маленької лампадкою. Не бійся, не соромся, це не соромно. Поруч з тобою ще десятки тисяч, може, сотня. І це наше спільне горе. Загиблі, дивіться. Це - вам. це - Кузьмі. Наступна вправа - бери в руки прапор. Нехай у кожного буде прапор. Підніми його вгору - це проста вправа. На м'язову пам'ять - ось прапор, звикай, тримай", - продовжує Нагорна.

"На концерті - військові з госпіталю. Ось, хлопці, ваша країна, ви воювали, ми знаємо, і тримаємо прапор високо. Так, я ідеалістка. Але це ж прості речі. Їх не можуть зробити ні президент, ні Верховна рада, ні вчителі, а Океан Ельзи може. А більшість пісень - гарне освідчення в коханні. Ходити на ОЕ = зізнаватися в коханні українською. Чергуємо: вправа на патріотизм, тренування на любов. Повторити кілька підходів", - пише вона.

"На початку концерту по телефону сказали, що є троє поранених. До кінця концерту стало відомо, що тільки один поранений, двоє - вже загиблі. Один з них з Криму - залишив дім і родину, і пішов воювати, щоб удома був дім. Я везуча. Я можу подзвонити в сторону війни, включити гучний зв'язок, щоб там чули Океан Ельзи", - розповідає Нагорна.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися вражаючі фотографії з концерту "Океан Ельзи" у Києві.