RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Гучна операція сил АТО: з'явилося відео з коментарем від СБУ

У Службі безпеки України (СБУ) прокоментували успішну бойову операцію представників добровольчої армії та українських військових у селища Широкіно під Маріуполем Донецької області.

Радник голови СБУ Юрій Тандем розповів про операцію в ефірі 112.

За його словами, захоплені в полон під Широкіно бойовики здійснювали розвідувальну діяльність за українськими військовими на підконтрольній території Україні. Він зазначив, що на цей момент бойовики знаходяться під контролем СБУ.

У ході затримання спочатку не застосовувалася сила, а було запропоновано скласти зброю.

"Двоє, а не троє відмовилися це робити, і наша розвідка в рамках чинного законодавства надавала захисний опір, тобто ми не нападали перші. Були знищені 3 людини та 8 були затримані", — сказав Тандем.

Він зазначив, що бойовики розповіли співробітникам СБУ заготовлену легенду, при обробці якої з'ясувалося, що вона не відповідає дійсності.

"Наразі з ними ведеться певна робота. Це представники "ДНР", це молоді хлопці, які дійсно перебували там зі зброєю в руках, у тому числі з сучасною російською зброєю. Ті відомості, які вони дали, оброблялися, і зараз ми бачимо, що вони не говорили правду. Дещо робиться нами, щоб з'ясувати. Ця легенда відпрацьована нами, і вона не підтверджується. Була інформація, що нібито вони призивалися цією весною, але не все є правдою, ми будемо ними займатися", — розповів радник СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі виклали фото бойовиків, захоплених силами АТО біля селища Широкіно під Маріуполем Донецької області.

Читайте на "Апострофі" подробиці операції у викладі нардепа і командира добровольчої армії Дмитра Яроша, а також військового оглядача Юрія Бутусова.