RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, як на Донбасі артилерія Путіна розстріляла своїх поплічників-сепаратистів

На Світлодарській дузі на Донбасі сили російської артилерії розгромили позиції своїх же сепаратистів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Видно, вони злякалися, що ті їхні позиції зайняті, тому вони накрили артою свої позиції, незважаючи на те, що там були ці "ополченці", яких вони використовують як робочу силу. В основному на всіх точках стоять ці "ополченці", а кадрова бригада розгортається вже в разі якогось кіпіша. Вчора вона розгорталася", - пояснив начальник штабу 1-ї БТГР ДУК "Правий сектор" з позивним "Подолянин".

Микола з позивним "Бугай" говорить, що противник вчора сипав практично з усього, не було тільки танків і "Градів". Великим калібром по них стріляли.

"Це 122 калібр. Осколок – він не руйнує ніяких бліндажів, він вибиває живу силу. Для живої сили, то найбільша біда. А фугас – навпаки. Для живої сили він не дуже страшний, він залазить у землю і вибухає. Осколки ідуть вгору", - розповів "Бугай".
Не обійшлося і без 152-міліметрових снарядів.

"САУ працювала здалеку, десь з району Дебальцево. На межі дальності, можна сказати, але працювали дуже чітко, тому що літали безпілотники", - говорить "Подолянин".

Як повідомляв "Апостроф", в обстрілі на Світлодарській дузі загинув український доброволець від "Правого сектора" (позивний "Міф"), відомий оперний співак Василь Сліпак.