RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ствол у потилицю Путіна: у Росії висловилися про перспективи автокефалії для України

Російський журналіст Олександр Невзоров за підсумками Всеправославного собору упевнений, що українська православна церква зможе отримати автокефалію в будь-яку хвилину.

Про це він сказав в ефірі Эхо Москвы.

"Православна Україна як була улюбленим дітищем цього собору, так вона і залишилася. Ймовірно, зараз буде вирішуватися її доля, оскільки Варфоломій на цьому соборі зміцнив і небачено підняв свій авторитет серед всіх православних ієрархів церков і зумів-таки затвердити себе в якості ватажка всього цього всесвітнього православного збіговиська. І для того щоб вирішити долю України йому потрібно ну, скажімо так, півгодини. І в якусь хвилину він це зробить", - сказав журналіст.

Таким чином, Україна перейде з-під юрисдикції Москви в юрисдикцію Константинополя.

"Вона (українська церква) готова куди завгодно, тільки щоб відв'язатися від Москви. І це станеться. І це теж ще один пістолет, приставлений до потилиці Кремля і Росії", - підкреслив Невозоров.

Як повідомляв "Апостроф", Всеправославний собор, який пройшов з 16 по 26 червня на Криті під головуванням Константинопольського патріарха Варфоломія, натякнув, що поки не бачить доцільності у наданні автокефалії новим церквам.
Раніше український парламент звернувся до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням об'єднати українські православні церкви в одну і дати їй автокефалію.

Більше про це читайте у матеріалі "Апостроф": Один шанс за тисячу років: чи зможе українська церква відокремитися від російської.