RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Соцмережі зворушила історія бійця АТО про поїздку на передову

Боєць АТО, який пише у мережі під ніком Мартін Брест зворушив інтернет-користувачів історією про свою поїздку на поїзді в зону бойових дій на Донбасі.

Брест опублікував зворушливу історію у своєму Facebook.

Далі наводимо текст Мартіна Бреста.

Спека заливає країну. Густе, як суп, і таке же гаряче повітря скибками ріжеться, ти відкушуєш його і ковтаєшь, і здається - так було завжди, спека вічна і терпляча.

Відсуваючи розлиту спеку - десь посеред запорошених доріг здригаються рейки, йде, повзе довгий військовий ешелон, примхливо змінюючи напрямок, звиваючись і гуркочучи залізом по станціях і містечках. Пропливають на платформах машини, броня, втомлений караул звично зістрибує на стоянках, я стою, притулившись спиною до теплої шорсткої залізної стінки тамбура, відкинувши голову і закривши очі. Лінивий дим вприкуску з теплою кавою, ця суміш запахів просочує вагони, повільні рухи, лушпиння неодмінного насіння, оповідання, музика з пошарпаних колонок, пил в'ється в непрозорому повітрі при кожному русі. Скриплять стяжки, що притягають машини до розбитих платформ, смикаються вагони.

- Спасибі, хлопці! - цей вигук змушує відкрити очі. Ми повільно тягнемося повз якогось селища, у темно-червоних воріт за білою шісткою стоїть мужик, піднявши руку.

- Спасибі, хлопці! - знову кричить він і піднімає другу. Ми піднімаємо руки у відповідь, і посміхаємося. Відкрита долоня, так часто в АТО ми піднімали руки назустріч іншим військовим і на блок-постах, ми вже відвикли робити це тут, але ми піднімаємо руки.

Недопалок вилітає в спеку і перекидається, падаючи на щебінку. Я знову закриваю очі і прислоняюсь спиною і потилицею до сірого залозу.

Йде ешелон через країну. Як і сотні інших. У всі сторони. Вже третій рік. А люди піднімають руки. Спасибі.

Зазначимо, що всього за кілька годин з моменту публікації пост Брест набрав у мережі близько 1000 лайків і безліч зворушливих коментарів.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі виник ажіотаж навколо історії мешканки Львова Ольги Погребняк, яка дочекалася свого сина, незважаючи на те, що офіційні дані свідчили про його загибель на Донбасі.