RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ажіотаж навколо нових правил ввезення авто до України: в мережі вказали на підступ

Колишній мер Сум Геннадій Мінаєв, коментуючи підписаний президентом України Петром Порошенком закон про зниження акцизу на ввезення старих автомобілів, звернув увагу на труднощі, які чекають українців при планах купити б/в авто за кордоном.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Мінаєв звернув увагу на те, що законом, зокрема, регламентується введення заборони на перепродаж, при цьому власник повинен сам завезти авто в Україну.

"Я вже собі уявляю, як десятки тисяч українців, які мріють про пристойний, точніше, нормальний автомобіль, натовпами кинулися оформляти візи до Німеччини, ОТРИМАЛИ ЇХ, взяли з собою кредитки / кеш і гасають від Дрездена до Дюссельдорфа і від Гамбурга до Мюнхена через Ганновер і Нюрнберг по автосалонах бюргерів у пошуках п'ятирічного Volkswagen Passat B7... Особисто! Особисто, Карл!

И – издевательство.

ИИ – изощренное издевательство", - зазначив Мінаєв.

Як повідомляв "Апостроф", згідно із законом, до 1 січня 2019 року значно знижений акцизний збір для ввезення в Україну вживаних автомобілів. За період дії закону (до 31 грудня 2018 року) можливе ввезення на пільгових умовах не більше трьох автомобілів на одну особу.