RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В УПЦ КП порівняли скандальний хресний хід на Київ з антимайданом

Голова інформаційного управління Української Православної Церкви Київського Патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) порівняв хресний хід парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ з антимайданом.

Про це архієпископ повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Пам'ятаєте, як у відповідь на Майдан партія Януковича робила своє зібрання, яке згодом прозвали антимайданом? Київський Патріархат з 2009 року проводить 28 липня Хресну ходу в центрі Києва на честь подвійного свята: Хрещення Руси-України та вшанування св. Володимира. В минулому 2015 році керівництву МПвУ спало на думку зробити те саме: 27 липня до столиці було зібрано прихильників російського православ'я на їхню власну ходу", - пише архієпископ Євстратій.

"Цього року здалося замало одноденного ходу – вирішили організувати його через всю Україну протягом чотирьох тижнів. Фінал походу – 27 липня у Києві. Навіть спонсорують це шестя (і організаційно, і у медіа) ті самі політики, що стояли за антимайданом. Разом вони хочуть довести, що саме Московський Патріархат – це і є Україна, що тут – простір "російського миру", - додав священнослужитель.

Також він запропонував варіант відповіді на хресний хід УПЦ МП.

"Думаю, що найкращою відповіддю має бути зібрання української громади на Хресну ходу 28 липня – від Володимирського Собору до пам'ятника св. Володимиру", - заявив архієпископ.

"P.S. Хочу підкреслити – заплановані заходи МП та наш не перетинаються ні у часі, ні в просторі: хресна хода МП планується 27 (!) липня від Володимирської гірки в Лавру, наша хода – 28 (!) липня від Володимирського собору до Володимирської гірки", - підкреслив Євстратій (Зоря).

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно з'явилися нові фото хресного ходу УПЦ МП в місті Люботин Харківської області.