RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Хресна хода на Київ: учасникам у Житомирі влаштували холодну зустріч

У Житомирі 18 липня місцеві активісти, учасники АТО та представники "Правого сектору" протягом півгодини перекривали відрізок траси Житомир-Чернівці, не давши таким чином пройти через центр міста учасникам хресної ходи Української Православної Церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

У результаті маршрут був змінений, і парафіяни пройшли до Спасо-Преображенського кафедрального собору обхідним шляхом, у тому числі через міське кладовище, передає "Укрінформ".

"Нашою метою було не допустити проходження ходи центральними вулицями Житомира, зокрема вулицею Чуднівською та проспектом Миру, де дислокується 95-та Житомирська окрема аеромобільна бригада. Військовослужбовці цього підрозділу загинули у війні на сході України. З учасниками ходи нам вдалося дійти згоди, аби маршрут їхнього руху було змінено", - пояснив один з організаторів пікету Олег Черняхович.

На думку активістів, "прохід колони повз військові частини, на території яких прощалися з загиблими від рук агресорів, яких благословили священики УПЦ МП, є знущаннням над пам'яттю українських героїв".

Як повідомляв "Апостроф", в Україні вибухнув скандал навколо виконання учасниками хресного ходу УПЦ МП 17 липня на Софійській площі в Києві гімну царської Росії.