RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Україні висміяли гучну заяву ватажка ЛНР про його бойову авіацію

Журналіст Михайло Жирохов підняв на сміх ватажка самопроголошеної ЛНР Ігоря Плотницького, який пообіцяв продемонструвати авіацію "республіки".

"Ви знаєте, що у нас є літаки. І я сподіваюся, що незабаром ми вам покажемо хоч невелике, але наше авіаційне звено, яке буде працювати на благо республіки", - заявив він на відео, опублікованому на YouTube.

"Як і в багатьох лідерів невизнаних республік, у Захарченка та Плотницького "улюбленим дітищем" є "збройні сили". Причому, якщо Захарченко сам любить покрасуватися з автоматом на камери в зоні бойових дій, то "лідер ЛНР" воліє відвідувати військові навчання в тилу, на яких регулярно робить важливі з його точки зору заяви. Так було і 20 липня, коли на навчаннях з форсування водних перешкод Плотницький пообіцяв незабаром продемонструвати авіацію республіки. Причому такі важливі заяви не є новинкою – він просто "змахнув пил" зі своїх же слів дворічної давнини", - пише журналіст на сайті видання "depo.ua".

Жирохов нагадав, що 7 липня 2014 року Плотницький заявив про трофейний штурмовик Су-25, який нібито здійснив вимушену посадку під Луганськом, причому льотчик здався в полон.

"Однак при найближчому розгляді виявилось що Су-25 з прапорами Новоросії – музейний експонат з музею Ворошиловградського (Луганського) Вищого військового авіаційного училища штурманів ім. пролетаріату Донбасу, офіційно закритого в 1997 році. А знаючи принципи музеєфікації в Радянському Союзі, можна було сміливо говорити, що машина в неробочому стані - без двигунів і авіоніки", - пише ЗМІ.

"Восени 2014 року з'явилося і відео з тієї самої музейної стоянки (колишнього училища аеродрому на Гострій Могилі), де були продемонстровані й інші апарати. Так, у кадрах миготів навіть "прогрів двигунів" Су-25, стернування навчального Л-29 "Дельфін" і нутрощі єдиного Мі-2. Ні про які зльоти або польоти при цьому не йшлося", - нагадав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі з'явилися фотографії з навчань бойовиків самопроголошеної ЛНР з форсування водних перешкод.