RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зникнення опального ватажка ДНР: журналіст вказав на загрози для Захарченко

Журналіст В'ячеслав Хрипун пояснив зникнення з поля зору ватажка бригади бойовиків "Схід" Олександра Ходаковського, головного опонента ватажка бойовиків ДНР Олександра Захарченко.

Про це Хрипун написав у статті для "Апострофа"

Журналіст назвав дві обставини, за якими Олександр Захарченко не зміг "добити" Ходаковського. На його думку, бригада "Схід" потрібна для оборони терористів ДНР, так як тримає важливі ділянки фронту, такі як Авдіївська промзона і район Мар'їнки. Хрипун вважає, що ліквідація людини, який очолює таку бойову силу, може привести до несподіваних наслідків. Другою обставиною журналіст називає те, що Кремль ще не остаточно охолов до Ходаковського.

Хрипун вважає, що Москва не збирається зробити з Захарченко повновладного диктатора ДНР і тому створює баланс сил у так званої "Донецької народній республіці". В якості підтвердження цієї думки журналіст наводить той факт, що бригаду "Схід" продовжують справно постачати російським озброєнням. У тому випадку, якщо б Ходаковський потрапив у немилість кураторів з РФ, постачання його бригади припинилося.

Детальніше про міжусобицi ватажків ДНР читайте в матеріалі "Апострофа": Що заважає Захарченко добити головного опонента.