RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Влада прийняла нове резонансне рішення щодо скандальної хресної ходи в Київ

Начальник Нацполіції в Києві Андрій Крищенко у вівторок, 26 липня, заявив, що київська мерія виділила автобуси для учасників скандальної хресної ходи Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП).

За його словами, в середу вранці їх відвезуть до Києва, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є домовленість, мерія вже виділила автобуси, які привезуть завтра вранці з території Київської області на Володимирську гірку всіх учасників цього дійства", - сказав він на брифінгу, уточнивши, що пішої ходи як такої в сам Київ не буде.

Втім, Крищенко підкреслив, що віруючі будуть йти пішки від Володимирської гірки до Києво-Печерській лаврі після молебню. Для правопорядку під час пересування учасників хресного ходу будуть задіяні всі сили поліції і Національної гвардії в контакті з мерією і СБУ.

"Ми почнемо заходи з шостої ранку, буде обмежений проїзд і пересування... О 13 годині почнеться молебень, після його завершення піша хода пройде від Володимирської гірки до Лаври", - повідомив він.

Заступник голови МВС Сергій Яровий зазначив, що всього буде задіяно близько 5 тис. силовиків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава МВС Арсен Аваков заявив про скасування скандальної ходи через знайдену на його шляху в Києві вибухівку.