RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Втеча нардепа в Лондон: у Авакова задали цікаве питання

Радник глави МВС України Арсена Авакова, народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко поставив цікаве питання про народного депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка, який виїхав з України незадовго до того, як Верховна Рада зняла з нього депутатську недоторканність і дала згоду на арешт.

Про це Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook.

Він прокоментував думки про те, що нардеп Онищенко піде від відповідальності і сховається в Лондоні. В цьому звинувачують генпрокурора Юрія Луценка, який нібито спеціально затягував підписання підозри Онищенко.

Геращенко зазначив, що те, що Онищенко осів у Лондоні, а не в Москві, дуже добре, так як екстрадувати його з Великобританії легше, ніж з Росії.

За його словами, правоохоронним органам необхідно передати документи для екстрадиції Онищенко в Лондон, щоб нардеп не встиг втекти в Росію або Північну Корею.

Також Геращенко побажав, щоб Юрій Луценко офiцiйно виклав причини затримки з підписанням підозри Онищенко, яке розтягнулося на понад 20 днів.

Разом з тим радник задався питанням, як бути Україні, якщо британське правосуддя відмовиться видавати Україні Олександра Онищенка.

"Як тоді реагувати українськiй владi і українському суспільству на такий варіант розвитку подій?" — запитує Геращенко.

Разом з тим такий варіант він вважає малореальним.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі у зв'язку з втечею Онищенко запропонували зняти депутаттскую недоторканність зі всіх депутатів.