RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандальний соратник Януковича отримав від Путіна царський подарунок: опубліковано фото

Сім'я скандального соратника Віктора Януковича Олега Царьова отримала від Росії будівлю колишнього маєтку брата російського царя Олександра ІІ, в якому зараз розміщується дитячий санаторій «Ай Тодор» в Криму.

Відповідні документи опинилися у розпорядженні телеканалу Дощ.

За даними каналу, в листопаді 2015 року так зване міністерство економічного розвитку Криму уклало договір про реалізацію проекту реконструкції санаторію з ТОВ «Радуга», яке, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, очолює мати політика Ніна Царьова. У компанії два засновника — це сам Царьов (йому належить 1%) і компанія «Сельбилляр», 99% якої належить його дружині Ларисі.

Царьов підтвердив цю інформацію і не виключив, що в майбутньому займеться проектом сам.

Сім'я Царьова отримала санаторій для "реконструкції та розвитку". Разом з самими корпусами «Ай Тодора» у власність Царьову передана земельна ділянка площею 2 гектари.

Санаторій розташований недалеко від Ялти, в 175 метрах над рівнем моря. Загальна площа території «Ай Тодора» — понад 6 га, з них 5,9 займає величезний парк, де колись гуляла сім'я Романових.

Маєток належав братові царя Олександра ІІ Михайлові Романову, який придбав його в 1869 році для своєї дружини великої княгині Ольги Федорівни. Там звели невеликий палац, будинок для прислуги та інші споруди. У радянський час усе це стало корпусами санаторію. У західній стіні головного корпусу — античний надгробок, внесений до списку пам'яток археології місцевого значення.

Санаторій може розмістити 65 дітей. На сайті вказано, що 50 ліжок бюджетні та 15 — комерційні. За планом реконструкції та розвитку санаторію, який будуть виконувати Царьові, планується залишити лише 10 безкоштовних ліжок у рік протягом терміну окупності проекту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Царьов розповів про таємну зустріч українського журналіста Павла Шеремета незадовго до загибелі в Києві.