RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

ГПУшник розгнівав мережі пасажем про свою зарплату і дороге авто

Співробітник Генеральної прокуратури України (ГПУ) Дмитро Сус викликав гнів користувачів соціальних мереж розповіддю про те, що на його зарплату можна придбати дороге авто.

Журналіст Олексій Шалайський на своїй сторінці у Facebook опублікував скріншот з діалогу в соцмережі з участю Суса.

Так, у відповідь на зауваження про те, що в нього є автомобіль Audi Q7, за його прокурорської зарплати, ГПУшник заявив: "Будеш працювати з 8 до 3, купиш собі Бентлі". Він також повідомив, що "зарплата в нього не така вже й маленька", 300 тисяч на рiк.

"Сус розповідає, як на прокурорську зарплату можна купити Q7. "Учітеся, брати мої"(с)" — коментує цей діалог Шалайський.

"Типу 6-8 років відкладав", "Він би краще книжки писав", "Божа роса", "А з яких пір у прокурорів зарплата 30 тисяч на місяць?", "Цікаво, тому що офіційно у Дімки 114 тис. за годину, забув ще 200 десь дописати", — коментують користувачі Facebook.

Також у соцiальнiй мережi в Дмитра Суса розпочалася суперечка з юристом Центру протидії корупції Оленою Щербань.

"Схоже, що шавцi Кононенка Дмитру Сусу вистачає сміливості тільки на те, щоб фальсифікувати кримінальні провадження проти Центру протидії корупції та НАБУ і зловживати повноваженнями при створенні тупих піар-приводів для ГПУ. Не вистачає тільки духу внести авто до власної декларації та опублікувати джерела доходів, як це авто придбано", — написала вона на своїй сторінці у Facebook, пiсля чого сталася суперечка.

Нагадаємо, в червні генпрокурор Юрій Луценко призначив Суса заступником начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начальником управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Сергій Лещенко називав слідчого Дмитра Суса особливо довіреним виконавцем Порошенка, якому дають справи, які стали кісткою в горлі для українського президента. Зокрема, Сус порушував кримінальне провадження проти команди звільненого грузинського прокурора Давіда Сакварелідзе.