RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Військова еліта: мережі в захваті від біографії генерала, якого нагородив Порошенко

Користувачі мережі з захопленням відреагували на присвоєння звання генерал-майора полковнику Ігорю Гордійчуку, котрий брав безпосередню участь у безлічі операцій у зоні АТО.

Фотографії з церемонії нагородження опублікував у своєму Facebook нардеп Остап Єдняк.

"Наша військова еліта!" - написав він.

"Мужній чоловік! Справжній герой Незалежної України!!!", "Так, справжній герой України! Здоров'я йому і довгих років життя!" "Мав честь навчатися в НАОУ!!! ЗДОРОВ'Я!!! ЩАСТЯ!!! МИРУ!!!", "Ігорьок, вибачаюся, товаришу генерале, з найкращими побажаннями", - захоплюються користувачі в коментарях.

Генерал-майор Ігор Гордійчук брав участь у безлічі операцій під час АТО. Зокрема, очолював загін спецпризначення, який виконував завдання з глибинної розвідки в тилу противника. Також командував операцією із захоплення стратегічної висоти "Савур-могила". Після захоплення висоти тривалий час утримував її в бою проти переважаючих сил противника.

Пізніше зумів вийти з оточення разом із залишками сил, отримавши при цьому важке поранення.

Як повідомляв "Апостроф", у мережі бурхливо відреагували на історію бійця АТО Валерія з позивним Каракурт, який приїхав до Києва на парад до Дня незалежності з Авдіївки на Донбасі та несподівано для себе отримав Зірку Героя з рук президента України Петра Порошенка.