RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У ватажка ЛНР розповіли, як місцеве населення від них стомлено

Російський бойовик, "доброволець" "народної міліції" так званої ЛНР, розповів російським ЗМІ про те, як жителі окупованих територій втомилися від сепаратистів.

Інтерв'ю з бойовиком опублікувала Gazeta.ru.

Він розповів, що нині серед місцевого населення ходять самі різні настрої, але ніхто вже не чекає, що ЛНР приймуть до складу Росії. Бойовик зазначив, що луганчани не отримують гуманітарну допомогу, яка приходить з РФ: те, що привозять гумконвої, потрапляє на прилавки. Місцеві, які втомилися від війни, хочуть повернення в Україну, але "влада" зі зрозумілих причин боїться такого результату.

Росіянин зазначає, що коли йшли активні бойові дії, населення закривало очі на багато речей, пiдтримувало сепаратистів, але зараз, коли діє режим перемир'я, винних у проблемах вони знаходять в особах бойовиків.

Рівень життя в ЛНР бойовик назвав вкрай низьким. Він зізнався, що не розуміє, "як люди там виживають, де працюють, звідки беруть гроші?"

Росіянин привів у приклад знайому медсестру з Луганська, у якій зарплата 3 тисячі россиских рублів (менше тисячі гривень), при тому, що ціни на окупованій території зрiвнянi з московськими.

Бойовики, за словами інтерв'юйованого, одержують більше: у рядового зарплата від 15 тисяч рублів. Скільки отримують командири бойовиків, росіянин не знає.

Він зазначає, що в ЛНР не надають людям ніякої соціальної підтримки. Поранені і сім'ї загиблих не отримують допомоги, а загиблих під час бойових дій сім'ї змушені ховати за свій рахунок.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в СБУ розповіли, як втомилися від війни бойовики на Донбасі.