RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Журналіст зворушив соцмережі історією про героїчного бійця АТО: опубліковано фото

Відомий журналіст Юрій Бутусов розповів історію молодого українського військового Віталія Кузьменка, який пройшов шлях від протестів на Майдані до боїв на Донбасі.

Про це він написав у своєму Facebook.

Всього за півгодини історія зібрала 1,5 тис. лайків і сотні перепостів.

25-річний Кузьменко був студентом і брав участь у протестах на Майдані в ніч на 30 листопада 2013 року, коли "Беркут" жорстоко розігнав студентів. У результаті юнак отримав важкий струс мозку і перелом руки.

"Він був тонким юнаком, істориком, з тихою інтелігентною мовою і довжелезним волоссям. Ми лежали в сусідніх палатах, у Віталія на ліжку був пов'язаний прапор України, і він страшенно дратував всю владу Януковича, тому що решта отримали не такі важкі травми, а Кузьменко був живим доказом свавілля, і його єдиного виписати було ніяк не можна, а іноземні дипломати і преса ходили на нього дивитися", - пише Бутусов.

Кузьменко на фото по центру

Після цього Кузьменко продовжував брати участь у Майдані, був волонтером, потім пішов добровольцем в АТО. Служив у 54-му розвідувальному батальйоні.

"І ось тепер цей ровесник незалежності став її захисником, став справжнім Воїном. І 24 серпня Віталій Кузьменко марширував в колоні сухопутних військ на параді на Хрещатику, йшов зі зброєю в руках по Майдану, який він вийшов захищати тоді в листопаді 2013-го, і захищає з тих пір кожен день", - зазначив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі мережі з захопленням відреагували на присвоєння звання генерал-майора полковнику Ігорю Гордійчуку, який брав безпосередню участь в безлічі операцій в зоні АТО.